Første spadestik til Odenses nye, største hotel

Når Rengøringsmessen Rent i Danmark løber af stablen  den 2. – 3. oktober 2024, er Odense Congress Centers Hotel Odense blevet 195 værelser rigere. Det bringer hotelkapaciteten op på samlet set 304 værelser. Byggeriet forventes færdigt i sommeren 2024. 

Udvidelse af Hotel Odense ved Odense Congress Center

Flere hotelværelser er lig med flere store events

Odenses potentiale som én af landets mest attraktive samarbejdspartnere på store events udfordres af et lavere antal hotelværelser sammenlignet med andre store byer uden for hovedstadsområdet.

Det tager Odense Sport & Event, ejerne bag blandt andet Odense Boldklub, Odense Congress Center og Hotel Odeon, nu et stort skridt mod at rette op på med opførelsen af 195 helt nye hotelværelser – kun et stenkast fra både Odenses centrum og det nye supersygehus, OUH.

– Det er en stor dag for os og for erhvervsturismen i Odense, fortæller administrerende direktør i Odense Sport & Event, Enrico Augustinus, på byggepladsen med udsigt til Odense Congress Center.

– Vi lytter til vores kunder, og ét af de ønsker, jeg har hørt fra vores samarbejdspartnere flest gange, er at kunne tilbyde overnatning til et større antal af de gæster, der deltager i en aktivitet på kongrescenteret. I nogle udbudssager er der krav om minimum 250 værelser på stedet, så vi vil med 300 værelser fremadrettet stå markant stærkere som mødested, forklarer han.

Jørn Albertsen er teknisk direktør hos NJ Gruppen, der er entreprenør på byggeriet, og ser frem til at bidrage til endnu flere store møder, konferencer og kongresser i Odense:

– Vi er meget glade og stolte over at have vundet kontrakten på det nye hotel. Selvom vi laver projekter over hele landet, er det noget helt specielt at bygge i ens egen by, og der var da også stor begejstring blandt vores medarbejdere, da vi kunne offentliggøre det. Alle glæder sig meget til at være en del af udvidelsen omkring Odense Congress Center.

Stort – og grønt

Efter udbygningen bliver Hotel Odense, der er navnet på Odense Congress Centers nuværende hotel, byens største – en status det overtager fra søsterhotellet, Hotel Odeon, i centrum.

– Vi har haft fuld fokus på bæredygtigheden fra dag ét, fortæller Enrico Augustinus og fortsætter:

– Som én af øens største virksomheder har vi et stort ansvar over for både miljø og klima, som vi også forventer, at vores underleverandører lever op til. Det betyder for eksempel, at vi, ud over bæredygtigheden i selve byggeriet, har investeret massivt i solceller på taget og sikret, at hotellet fra starten kan leve op til kravene i den internationale Green Key-certificering.

Mere på vej?

Selvom arbejdet på det nye hotel knap er begyndt, holder Odense Sport & Event fortsat alle døre åbne, når det kommer til at styrke hotelkapaciteten i Odense.

– Både lokalområdet og Odense som helhed vækster og, med opførelsen af det nye OUH og byens ambitiøse erhvervsturismestrategi, forudser vi et markant øget behov for overnatninger fremover. Der er aktuelt intet konkret på brættet, men hvis vi ser en mulighed for at føje endnu flere værelser til området, så vil jeg ikke afvise, at vi kommer til at engagere os i dét projekt også, siger Enrico Augustinus.

– Lige nu er jeg dog først og fremmest en glad mand: efter mere end halvandet års hårdt arbejde, herunder en helt ny lokalplan for området, kan vi skimte, at gravemaskinen endelig er klar til at gå i jorden. Det er stort, slutter han.